השפעת סרטי הסטאר וורס על הקולנוע על הצילום ועל העולם
ההשפעה של סרטי STAR WARS
על הקולנוע הצילום ועל העולם.
על הקולנוע הצילום ועל העולם.
שמי שגיא ארדניס ואני תלמיד במגמה לצילום מביה"ס דרכא על שם מקסים לוי לוד והיום אני אדבר איתכם על ההשפעה של סרטי הstar wars על הקולנוע הצילום ואפילו על העולם.
אז לפני שנתחיל להסביר על ההשפעה אצטרך להסביר בכלל מה אלא סרטי ה
star wars בכלל.
star wars או בעברית מלחמת הכוכבים היא סדרת סרטים בת יותר מ40 שנה שהתגלתה לראשונה לציבור בשנת 1977 על ידי הבמאי ג'ורג' לוקאס הבעלים lucasfilms.
בסדרת סרטים זו קיימות 3 טרילוגיות בכל טרילוגיה 3 סרטים וכל הטרילוגיות ביחד הם נמצאות תחת הכותרת סאגת סקיווקר על שם לוק סקיווקר שהוא הגיבור הראשי בטרילוגיה המקורית (שהיא הטרילוגיה של הסרטים שיצאו בשנת 1977, 1980 ו 1983).
בשנת 1999 (16 שנה לאחר שובו של הג'דיי שיצא ב1983) יצא הפרק הראשון בטרילוגית הפריקולים שמספרת על חייו של הנבל בטרילוגיה המקורית
דארת' ויידר על איך הוא הופך מאדם טוב לב לאדם האכזרי בגלקסיה.
אחרי שיצא הסרט אימת הפאנטום בשנת 1999 סרטי הסטאר וורס התחילו להיקרא בתור פרקים ממוספרים בטרילוגית הפריקולים היה את פרקים 1 2 3
ודווקא הטרילוגיה שיצאה לפני קיבלה את המספרים 4 5 6 וזה בגלל שטרילוגית הפריקולים מספרת על חייו של אביו של לוק סקיווקר אנקין סקיווקר.
בשנת 2013 מעצמת הקולנוע דיסני קנתה את lucasfilms מה שנתן להם שליטה מלאה ביקום הקולנועי של מלחמת הכוכבים
ובשנת 2015 (10 שנים אחרי פרק 3 נקמת הסית') הם הוציאו את הפרק הראשון בטרילוגית הסיקולים (שממשיכה את הטרילוגיה המקורית) הוא נקרא פרק 7 הכוח מתעורר. בשנת 2017 יצא הפרק השמיני ובשנת 2019 יצא הפרק המסכם של כל הסאגה הפרק התשיעי עלייתו של סקיווקר (על שם משפחת סקיווקר כמובן)
הגיבורה הראשית בטרילוגית הסיקולים היא נערה בשם ריי שהיא דווקא לא שייכת למשפחת סקיווקר.
בנוסף לטרילוגיות יצאו גם 3 סדרות מצוירות 2 סרטי ספין אוף שמכסים חורים בעלילה של הטרילוגיה המקורית וסדרת הלייבאקשן החדשה שנקראת mandalorian שיצאה בשנת 2019 וקיבלה הצלחה רבה.
ציר זמן עלילתי |
ההבדל בין התפאורה וכלי הצילום בטרילוגיה המקורית (שנות ה80) לבין התפאורה וכלי הצילום בטרילוגית הפריקולים
והסיקולים. (שנות ה2000).
תפאורה:
בזמני הטרילוגיה המקורית לא היו הרבה אמצעים מתקדמים כמו שיש היום כגון CGI
אז לכן לוקאס נאלץ להשתמש באמצעים אחרים כדי ליצור את האפקטים המרהיבים שהוא הצליח ליצור
כמה דוגמאות לדברים שג'ורג' לוקאס הצליח להראות בסרטים שלו:
לוקאס לקח חדר גדול וחשוך עם דוגמאות כוכבים ושם דגמי חלליות מניטוריות שהיו מוחזקים על חוטים שקופים ובכך יצר את קרבות החלל המדהימים שאנחנו ראינו בטרילוגיה המקורית.
בטרילוגיות הפריקולים והסיקולים שיטה זאת כבר לא הייתה נחוצה הודות לאמצעי המחשב המתקדמים כל קרבות החלל נוצרו באופן דיגיטלי באמצעות מחשבים.
2. השוואה בין הדמויות הלא אנושיות בטרילוגיות השונות:
בטרילוגיות הפריקולים והסיקולים שיטה זאת כבר לא הייתה נחוצה הודות לאמצעי המחשב המתקדמים כל קרבות החלל נוצרו באופן דיגיטלי באמצעות מחשבים.
2. השוואה בין הדמויות הלא אנושיות בטרילוגיות השונות:
במלחמת הכוכבים מוצגות הרבה דמויות של חייזרים מסוגים שונים הנה 2 דוגמאות המשוות בין סוף המאה ה20 למאה ה21
בשנת 1983 לוקאס הציג את דמותו של המאפיונר הגדול בגלקסיה ג'אבה ההאט ג'אבה הוא סוג של תולעת ענקית ושמנה מגזע ההאט וכמובן שעוד לא היה את הCGI הם השתמשו בבובה ששישה אנשים צריכים להיות בתוכה כדי להזיז ידיים ראש זנב ראש ואת פיו כדי שידבר.
כעת מחיר הבובה של ג'אבה ההאט הוא כחצי מליון דולר!
בשנת 2015 ו2017 דיסני הציגו בטרילוגית הסיקולים את דמותו של המנהיג העליון סנוק. סנוק הוא המנהיג של המסדר הראשון (הרעים בטרילוגית הסיקולים) הוא חייזר אנושי בגובה של 2.18 מטר והוא משוחק על ידי השחקן האגדי אנדי סירקיס שגם בעבר שיחק את גולום משר הטבעות.
בשביל לבנות את דמותו דיסני השתמשו בטכנולוגית הCGI אנדי סירקיס היה מוקף בחיישנים ודרך מחשבים מתקדמים הצליחו לבנות דמות שנראת מאוד ריאליסטית.
הסבר מהו הCGI:
Computer-generated Imagery או בראשי תיבות CGI זה בעצם תמונה המיוצרת בידי מחשב והוא נחשב חלק מעולם הגרפיקה הממוחשבת וכחלק מעולם הגרפיקה התלת מימדית.
השימוש בCGI ידוע בסרטי קולנוע, תוכניות טלוויזיה ובמשחקי מחשב.
ההשפעה של star wars על הצילום ועל העולם:
הודות לג'ורג' לוקאס ולlucasfilms הרבה מאפקטי הקולנוע קיימים היום
בזכותם הם השתמשו בהם כדי ליצור את הסרטים בצורה הטובה ביותר.
מיליוני אנשים התלהבו מהרעיון וממש חיו את מלחמת הכוכבים במיוחד
בארה"ב ובבריטניה.
כישלון טרילוגית הסיקולים:
בשנת 2015 אחרי 10 שנים שלא היו סרטי star wars חדשים יצא הסרט מלחמת הכוכבים פרק 7 הכוח מתעורר אנשים התלהבו מאוד מהסרט והוא היה
שובר קופות ענק כעת הוא עומד במקום הרביעי אחרי הנוקמים סוף המשחק אוואטר וטיטאניק. ברשימת הסרטים הריווחים ביותר.
אז למה בעצם הטרילוגיה נכשלה?
בשנת 2017 כשנתיים אחרי הכוח מתעורר יצא הפרק השמיני בסדרה
מלחמת הכוכבים אחרוני הג'דיי שהשיג גם הוא רווח יפה אך נכשל מבחינה קולנועית ותסריטאית
הבמאי ריאן ג'ונסון בחר הרבה החלטות לא נכונות כגון:
1. להפוך כמה דמויות חשובות לצחוק ולבדיחה כגון: לוק סקיווקר, קיילו רן והמנהיג העליון סנוק שלקח הרבה זמן לבנות את הדמויות האלה.
2. לתת דווקא לדמויות הפחות אהובות הרבה זמן מסך (רוז טיקו).
3. להתמקד יותר במורדים יותר מאשר בג'דיי שזה מאוד מוזר כיוון שלסרט נקרא על שם הג'דיי.
הסרט עצבן כל כך הרבה מאוד מעריצים שהרבה מהם עזבו את מלחמת הכוכבים.
בשנת 2016 נפתרה השחקנית קארי פישר ששיחקה את הנסיכה ליאה היא הספיקה לשחק בפרקים 7 ו 8 אך היא מתה לפני הצילומים של פרק 9 עלייתו של סקיווקר.
הנסיכה ליאה היא דמות מאוד ראשית בסדרת הסרטים ופרק 9 היה אמור להיות הסרט שלה כמו שפרק 7 היה הסרט של האן סולו ופרק 8 היה הסרט של לוק סקיווקר.
הבמאי j j אברמס החליט שהוא לא השתמש בכפילה אלא שהוא יקח קטעים שלא שודרו של קארי פישר מפרק 7 ו 8 מה שפגע מאוד בזמן המסך של הדמות. והמוות שלה היה ממש לא טוב בגלל שבקושי ראו אותה כי השתמשו בחשיפת חסר והתמונה הייתה יותר מידי מטושטשת ולא ברורה בקטע הזה מה שמזכיר יותר את הצד האפל שהוא ממש לא מתאים לדמותה של ליאה.
לסיכום:
הסאגה של מלחמת הכוכבים השפיעה מאוד על העולם במשך כיותר מ40 שנה
מבחינת העלילה הקולנוע והצילום הרבה דברים קיימים בעולם היום בזכות הסאגה וכל מה שקשור אלייה.
סרטון זה שייך ליוטיובר igalsmadtoys
תגובות
הוסף רשומת תגובה